Page 1 of 1

Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Tue Oct 15, 2013 10:45 am
by JonnyW
Good morning.

We are pleased to announce that Flowcode 6.0.3 has been released.

You can get the patch by clicking Help -> Check for updates in Flowcode.

A note on this patch:
We have had reports of graphical lockups on previous versions of FCv6. I believe inconsistent OpenGL drivers are a main issue of this. For this reason I have set Flowcode to use a software OpenGL implementation by default if one is available. If you experience graphical glitches and Flowcode previously worked fine, go to Global Options->Application and select "OpenGL hardware" as the graphics mode. This will put Flowcode into a similar state to in previous builds.


Enjoy.

Jonny

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Tue Oct 15, 2013 9:25 pm
by JohnCrow
Hi
Just installed the 6.0.3 patch and Kaspersky threw a wobbler :)

Says the fc_launcher.exe file has malware. (I know it hasn't) and tried deleting it.
kaspersky-fc.jpg
kaspersky-fc.jpg (64.67 KiB) Viewed 6027 times
It has also deleted the boostc_16F.exe file
Sorry didn't manage to get a screen shot of that one

Kaspersky Version 13.0.1.4190

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Tue Oct 15, 2013 9:34 pm
by JonnyW
Hi. Cheers John. We can, I think, pass these exes on to the security companies and hopefully get them white-listed. Its good to know, anyway.

I think it is probably because they are wrapped up in a security layer. I'm surprised Flowcode hasn't also been targeted, but fc_launcher.exe and boostc_16F.exe have not changed in this patch, so its probably a vkiller update that has introduced this.

Jonny

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Tue Oct 15, 2013 10:24 pm
by kersing
Can we please get english back?? I'm running a dutch Win7 so FC6 defaults to dutch. Trying to set the language in 'Options' lists a lot of languages, but either I'm overlooking english or it is not there...
language-selection.JPG
language-selection.JPG (25.17 KiB) Viewed 6020 times
What do I need to do to switch FC6 back to english??? (Which file(s) do I delete?)

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Tue Oct 15, 2013 10:51 pm
by JonnyW
Hi Jac. Very sorry, I never thought of those systems that defaulted to non-English!

Each language has a .mxd file stored in the languages directory. I did not generate one for English as I didn't think this was necessary! Clearly an oversight.

I will post a file first thing tomorrow.

Jonny

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Wed Oct 16, 2013 12:02 am
by kersing
Hi Jonny,

No problem. I renamed both the mxd and dll for NL, solved the issue for now.

Jac

BUG Confiuration settings still not importing from FC5

Posted: Sat Oct 19, 2013 12:23 pm
by medelec35
Configuration settings are still not transferred from FC5 to FC6.
For example I have FC5 with configuration settings:
Config_FC5.png
(59 KiB) Downloaded 5300 times
When loaded into FC6 settings are:
Config_FC6.png
(118.67 KiB) Downloaded 5300 times
These settings are the preset default settings, and setting from FC5 have been completely ignored.

That would mean someone importing their FC5 flowchart into FC6, may find it may not work and is down to wrong configuration settings.

Martin

Security Software

Posted: Mon Nov 11, 2013 10:04 pm
by JohnCrow
As my earlier post, still been having problems with Kaspersky Internet Security 2013 and FC6 (also had problems with FC5 and FC6 with the latest KIS 2014.

I've used Kaspersky for quite a few years with no problems, but after a lot of tweaking it still wouldn't work with FC it had to go.

Just tried bitdefender 2014, and it works fine, I can run and compile with FC V5 and V6

Be interested if anyone else has tried bitdefender and what they think of it.

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Wed Nov 20, 2013 2:51 pm
by pantelisthrylos7
kersing wrote:Hi Jonny,

No problem. I renamed both the mxd and dll for NL, solved the issue for now.

Jac
How exactly can we do that. My default after 6.03 patch turned in Greek.
Thanks in advance

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Wed Nov 20, 2013 5:22 pm
by dazz
Hi
Too change back follow the pictures below, when you've pressed ok flowcode will ask to restart ,select ok and when flowcode reopens it should be back to English

Regards
Dazz
1.jpg
1.jpg (91.04 KiB) Viewed 5592 times

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Wed Nov 20, 2013 8:52 pm
by pantelisthrylos7
dazz wrote:Hi
Too change back follow the pictures below, when you've pressed ok flowcode will ask to restart ,select ok and when flowcode reopens it should be back to English

Regards
Dazz
1.jpg
Hello Dazz,
The strange is that when the language option is not ticked the language is by default Greek.

Can we do something about that?
Regards
Pantelis

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Wed Nov 20, 2013 10:18 pm
by kersing
pantelisthrylos7 wrote: The strange is that when the language option is not ticked the language is by default Greek.

Can we do something about that?
Flowcode defaults to the language settings of Windows. f you want to use English right now you need to remove/rename the language files for Greek. The files are in
32 bit windows: c:\Program Files\Flowcode6\languages\
64 bit windows: c:\Program Files (x86)\Flowcode6\languages\

The files you need to (re)move are:
FlowEL.dll
FlowEL.mxd

Re: Flowcode 6.0.3 Released

Posted: Mon Nov 25, 2013 2:16 pm
by pantelisthrylos7
kersing wrote:
pantelisthrylos7 wrote: The strange is that when the language option is not ticked the language is by default Greek.

Can we do something about that?
Flowcode defaults to the language settings of Windows. f you want to use English right now you need to remove/rename the language files for Greek. The files are in
32 bit windows: c:\Program Files\Flowcode6\languages\
64 bit windows: c:\Program Files (x86)\Flowcode6\languages\

The files you need to (re)move are:
FlowEL.dll
FlowEL.mxd

Thanks a lot. I appreciate!!